ABD savaş gemisinin Singapur açıklarında bir tanker gemiyle çarpıştığı açıklandı. Çarpışma sonrasında 5 askerin yaralandığı, 10 askerin de kayıp olduğu belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetlerine ait füze yüklü gemi gece saatlerinde bir tankerle Singapur’un doğusundaki Malacca Boğazı’nda çarpıştığı ilk gelen bilgilere göre en az 10 ABD askerinin kayıp olduğu, 5 kişinin de yaralandığını belirtildi. Çarpışmanın kötü hava koşulları sonucunda meydana geldiği belirtiliyor. Kayıp sayısının artabileceği yönünde haberlerin geldiği belirtiliyor.

Yetkililer, Amerika’dan gelen Osprey uçakları ve Seahawk helikopterlerinin yardım ettiğini söyledi. Ayrıca, rıhtımlar ve Singapur deniz ve sahil güvenlik gemilerinin yardım etmek için bölgeye hareket ettikleri duyuruldu.

Malezya Donanma Komutanı Ahmad Kamarulzaman Ahmad Badaruddin, donanma ve hava kuvvetleri tarafından çarpışan iki geminin ve kayıp olan Amerikan denizcilerini aramaya yardım etmek üzere askerlerini bölgeye konuşlandırıldığını tweet atarak duyurdu.

ABD Deniz Komutanlığına bağlı savaş gemisinin ziyareti için Singapur’a gittiği belirtildi. 1994 yılında Deniz Kuvvetleri’ne katılan savaş gemisinde subay, astsubay ve asker olmak üzere toplamda yaklaşık 340 personeli olduğu belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çarpışan savaş gemisinin uzunluğu 505 fit uzunluğunda olduğu duyuruldu ve petrol yüklü tanker geminin ise uzunluğu 600 fit olduğu belirtildi.

ABD ordusunun kurtarma çalışmalarına her türlü desteği vermek ve çalışmalara katılmak üzere bölgeye gittiği belirtildi.

(Hasan Çelik /İHA)