ABD’de evsiz bir adamın yüzünü yiyen yamyam, oda arkadaşının kalbini yiyen katil, Kanada’da sevgilisini öldürüp vücudundan parçalar yiyen porno yıldızı, İsveç’te kıskandığı eşinin dudaklarını kesip yiyen profesör gibi hikayeler insanları paniğe sürükledi.

Bağırsaklarını polise attı
Paniğe son vermek isteyen ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıklama yapmak zorunda kaldı. Haber sitesi huffingtonpost.com’a konuşan merkez sözcüsü David Daigle zombi diye bir varlık veya zombiye dönüştüren bir hastalık bulunmadığını söyledi. Daigle, “CDC ölüyü yeniden canlandırabilen bir virüsün varlığından haberdar değil” dedi. Ancak Daigle’ın açıklamasından bir süre sonra yaşanan yeni bir olay paniğin devam etmesine neden oldu

New York’un Staten Island bölgesinde yaşayan Chomper Thomas Tomasello (52) kavga ettiği Nicholas Cacace’in kulağını ısırarak kopardı. Tomasello’nun Miami’de evsiz Ronald Poppo’nun yüzünün yüzde 75’ini yiyen Rudy Eugene’den (31) etkilendiği yorumu yapıldı. ‘Zombi kıyameti’ deGoogle’da en fazla arananlar arasında 3. sıraya yerleşti. Miami’de yaşanan korkunç olaydan sonra halkı en fazla korkutan olaylardan biri Kanada’da sevgilisini öldürüp vücudunun bazı bölümlerini yiyen Luka Rocco Magnotta’nın işlediği cinayet oldu. Zombi paniğine yol açan bir diğer olay ise Maryland’de yaşayan Alexander Kinyua’nın oda arkadaşının beynini ve kalbini yemesiyle yaşanmıştı. New Jersey’de kendini bıçaklayarak bağırsaklarını polislere fırlatan ismi açıklanmayan bir adam da ‘zombi’ dedikodularının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.