Fethullahçı Terör Örgütünün yaptığı darbe girişimine bir tepki de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi.
Amerika Türk Toplulukları Birliği (ATTB) Başkanı Savaş Şahin New York’ta düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, “Bizler Amerika Türk Toplulukları Birliği çatısı altındaki tüm Üyeler olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi, başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” dedi.
Darbe girişiminin Türkiye’nin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak girdiğini belirten ATTB Başkanı Savaş Şahin, “Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz milletimizden Allah razı olsun. Her zaman halkının yanında olan ve halkıyla iç içe olan sevgisini ve desteklerini Amerika Türk Toplumundan esirgemeyen sayın büyük elçimiz Serdar Kılıç a bütün başkonsoloslarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Devletimize ve milletimize hizmet etmek için gecesini gündüzüne katmıştır” şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ YENİ TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKMIŞTIR"
O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği desteğin tarih boyunca unutulmayacağını belirten Savaş Şahin, “Milletimizin bu mücadelesi içerdeki işbirlikçi haşhaşilerle ve dışardaki haşhaşı destekçilerini duman etmekle kalmamış aynı zamanda dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında halkımızın canı pahasına şerefli mücadelesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve tüm Anadolu insanımız ATTB de, darbe girişimine karşı ortak bir tavır ve anlayış ile demokrasinin ve milli iradenin yanında durarak devletine sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın yanında durmuş, sözde darbecileri lanetlemiştir. Milletimiz yeni Türkiye’ye sahip çıkmıştır. Milletimiz yeni bir Çanakkale zaferi kazanmıştır” ifadelerine yer verdi. Şahin, açıklamasında şunlara yer verdi:
“Amerika Türk Toplumunun bireyleri olan bizler, siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm halkımızla milli iradenin ve demokrasinin yanında olduk. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız.
Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.
Çok sayıda vatandaşımızda yaralanmıştır. Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”
(İHA)