Avrupa Birliği Dermato-Onkologlar Derneği Başkanı Claus Garbe, son dönemlerde birçok Avrupa ülkesine tartışmalara neden olan haşemanın, cilt kanserinden koruduğunu açıkladı.
Avrupa’nın bir çok ülkesinde tesettür mayosu olarak bilinen haşemaya yasak getirilmesi tartışılırken, Avrupa Birliği Dermato-Onkologlar Derneği haşemanın insan sağlığı için önemli olduğunu ve cilt kanserinden koruduğunu açıkladı. Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Avrupa Birliği Dermato-Onkologlar Derneği Başkanı Claus Garbe, haşemanın cilt kanserine karşı en koruyucu önlem olduğunu açıkladı. Haşemanın Avustralyalı bir tasarımcı tarafından üretildiğini ve cilt kanserinden korunmak isteyenlerin kullandığını belirten Garbe, “Haşema cilt kanserini önleyen en etkili bir giysidir” diyerek haşemaya sağlık açısından yeni bir boyut kazandırdı.
Güneşin yaydığı zararlı ışınların son yıllarda artış gösteren cilt kanseri türlerinden Melanom’a neden olduğunu belirten Avrupa Birliği Dermato-Onkologlar Derneği Başkanı, bunun önlenebilmesi için kapalı kıyafetlerin en etkili yol olduğunu belirtti. Garbe, haşema ya da benzer mayoların Melanom kanserine karşı son derece önemli bir koruyucu olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)