Merkezi Almanya’nın Essen şehrinde yer alan Ankaralılar Derneği, bu yıl farklı bir bayramlaşmaya sahne oldu. Bayram merasimine ilk kez bir Alman belediye başkanı da katıldı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Essen Ana Kent Belediye Başkanı Thomas Kufen’de bu yıl ilk kez bir Türk derneğinin bayramlaşma merasimine katıldı. Kufen, konuşmasında Ramazan ayının iki toplumu kaynaştırmada önemli faktör olduğunu ifade ederek, Ankaralılar Derneği’nin uyum noktasında ciddi çalışmalar yaptığı kaydetti.

Ankaralılar Derneği Başkanı Halil Yalçın ise, Ramazan ayının huzur ve barış ayı olduğuna vurgu yaparak, herkesi derneğe davet etti. Yalçın, ’’Ankaralılar Derneği olarak geleneksel bayram programımız yine büyük ilgi gördü. Ankaralılar Derneği, Avrupa’da yaşayan tüm Türklerin derneği olduğu gibi, tüm insanlara da kapısı açık bir dernek. Biz, Anadolu’nun tüm insanlarının derneğiyiz. Dernek olarak eğitimden, sanata birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Biz bir aileyiz. Bu aile de her geçen gün büyümeye devam ediyor. Essen Anakent Belediye Başkanımıza da davetimize katıldığı için çok teşekkür ediyorum. Ankaralılar Derneği olarak herkesin derneği olduğumuzu gösterdik” dedi.

Kufen’e, Ankara Seymeni’ni sembolize eden bir heykel seramik hediye edildi. Kufen, derneğin kadın kolları tarafından hazırlanan nefis Türk yemeklerinden tadarak, Türk çayı eşliğinde vatandaşların sorunları dinledi.