Alman Mahkemesinden Sevindiren Karar
Alman Federal İdare Mahkemesi'nden "aile birleşim vizesi" bekleyen Türklere sevindirici haber.

Mahkeme, eşin Alman vatandaşı olması halinde aile birleşimiyle gelecek olan kişi için istenen yeterli derecede Almanca bilme şartının 1 yıl için istenebileceğini; 1 yıldan sonra dil bilme şartının getirilemeyeceğine hükmetti.

Alman Federal İdare Mahkemesi'nin emsal kararı öncesi Alman konsoloslukları, aile birleşim vizesi için başvuran çiftlere Almanca şartı dolayısıyla yıllarca vize vermeyebiliyordu.

Bu kararla birlikte Alman konsoloslukları, dil şartını bir yıl boyunca isteyebilecek.

Bir yıldan sonra Almanca bilme şartını arayamayacak.

Uygulama eşlerden birisinin Alman olması durumunda geçerli. Bunun aksi durumda mevcut uygulama devam edecek.
"
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.