Almanya’da son 4 aydır yabancılara karşı gerçekleştirilen şiddet eylemlerinde yüzde 130 artış gözlemlendi. Saldırıların ’Avrupa’nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGİDA)’ ile bağlantılı olduğu belirtildi.
Eğitim Uyum Demokrasi Bölge Merkezleri, 2014 yılı Ekim ayı ile 2015 yılı Ocak ayı içerisinde ülkede yabancılara karşı gerçekleştirilen saldırıların arttığını bildirdi. Merkez tarafından kronolojisi tutulan olayların Ekim 2014 ile Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen saldırılarda Haziran-Eylül 2014 tarihleri arasında yapılan saldırılara oranla yüzde 130 artış görüldüğünü kaydetti. Yaşanılan olayların PEGİDA ile bağlantılı olabileceği kaydedilirken, saldırıların fiziksel olarak gerçekleştirildiği rakamların ise daha yüksek olabileceği ifade edildi. Polis tarafından müdahale edilen bazı saldırıların ise ırkçı saldırı olmalarına rağmen kayıtlara bu şekilde geçmediği bildirildi.
Aşırı sağcı ve ırkçı akımlar araştırmacısı Prof. Dr. Hajo Funke açıklanan rakamların Almanya için utanç verici olduğunu ifade ederek, “Avrupa’nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGİDA) ile ırkçılar arasında önemli bir bağlantı var. Yaptığımız araştırmalarda PEGİDA’nın eylem ve söylemleri ırkçıların saldırılarını arttırmıştır” açıklamasını yaptı.
Federal Kriminal Dairesi (BKA), yıl boyunca en fazla saldırının gerçekleştirildiği Kasım ayında yabancılara karşı 63 ırkçı saldırı yapıldığını kaydetti.
(İHA)