Alman gazeteleri olaya geniş yer ayırırken, "Bild Am Sonntag" gazetesi "Haftanın kahramanı. 20 genci otobüs kazasından kurtardı" başlığını kullandı.

Habere göre, yaşları 18 ila 25 arasında değişen gençler, Böblingen kentinde düzenlenecek sendika toplantısına katılmak için otobüsle yola çıktı. IG Metall sendikasının sekreterliğini yapan 32 yaşındaki Türker Baloğlu da, gençlerin yanına refakatçi olarak verildi.

Yolculuk sırasında ön tarafta oturan Baloğlu, şoförün fenalık geçirdiğini farkederek direksiyona geçti ve otobüsü durdurarak olası bir faciayı engelledi.

Baloğlu, "Yolculuğumuzun 20'nci dakikasında sürücünün önde seyreden kamyona çok yaklaştığını farekttim. 'Dikkatli ol, yavaşla' diye bağırdım ancak tepki vermedi." dedi.

Baloğlu, hemen saatte 100 km hızla seyreden otobüsün direksiyonunu tuttu ve bir yandan da otobüsün arkasındaki rehberleri yardıma çağırdı.

Baloğlu'nun, genç rehberlerden birinin yardımıyla şoförü koltuğundan aldığı, diğer bir genç rehberin de otobüsü yavaşlatarak park yerine girmeyi başardığı, böylece büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü kaydedildi.

Otobüsün bu esnada kamyona iki defa çarptığını anlatan Baloğlu, "Şansımız vardı. Sadece üç gencin hafif yaralandığı için çok mutluyum" dedi.