Filistin'in efsane lideri Yaser Arafat'ın ölümüyle ilgili kuşkular mezarının açılmasını gündeme getirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Yaser Arafat'ın ölümü üzerindeki sır perdesini kaldırmak üzere soruşturma komitesi oluşturulmasını ve dava hakkında hazırlanan yeni raporların incelenmesini istedi.

2004 yılında hayatını kaybeden Yaser Arafat'ın zehirlendiğine ilişkin iddiaların artması üzerine Filistin yönetimi harekete geçti.

Yaser Arafat'ın ölümünü araştıran komisyonun başkanı Tevfik Tiravi, otopsi amacıyla mezarı açmaya hazır olduklarını belirtti.

Tiravi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğünü ve Abbas'ın, Arafat'ın eşi Süha Arafat ve yeğeni Nasır el-Kidva'nın kabul etmesi halinde, otopsi işlemine hazır olduklarını açıkladığını söyledi.

El-Cezire televizyonunda yayımlanan bir haberde, Filistin liderinin ölmeden önce giydiği kıyafetleri ve bazı eşyaları üzerinde İsviçre'deki bir laboratuvarda yapılan incelemelerde yüksek dozda radyoaktif Polonyum-210 maddesi tespit edildiği belirtilmişti.

Laboratuvardan yapılan açıklamada, ölüm sebebine ilişkin kesin sonuç alınabilmesi için otopsi yapılması gerektiği belirtilmişti.

2006 yılında Londra'da zehirlenen eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko'nun ölüm nedeninin de, aynı madde olduğu açıklanmıştı.