Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu, Kıbrıs Rum Kesimi’nde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin parasal genişleme programını görüşecek.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu, bugün ve yarın Kıbrıs Rum Kesimi’nde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin parasal genişleme programını görüşecek. Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve bazı diğer ülke örgütlerinin ise toplantının yapılacağı konferans merkezi önünde protesto gösterisi yapacağı ifade edildi. Kıbrıs Rum radyosu, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin toplantıya katılmak üzere dün gece büyük güvenlik önlemleri içerisinde Rum tarafına gittiğini duyurdu. Rum tarafında 20 örgütün oluşturduğu “Toplum Tepki Gösteriyor ve Talep Ediyor” platformu ile Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve diğer ülkelerden örgütler Draghi’yi protesto gösterisiyle karşılayacak.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de, protesto için Anastasiadis’in bu akşam Draghi ve beraberindekiler onuruna vereceği yemeğe katılmayacaklarını açıkladı.
(İHA)