Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet’in kurulmasının ardından ilk yurt dışı ziyareti için bugün KKTC’ye geldi.
Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerinde kullandığı “TUR” isimli uçakla saat 10.50’de KKTC’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ercan Havalimanı’nda KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve eşi Ayşe Yorgancıoğlu tarafından karşılandı. Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu ve aralarında bakanların da bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor. Heyette, Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yer alıyor.
Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile bazı bakanlar karşıladı.
Tören kıtasıyla karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini karşılamaya gelen protokolle el sıkıştıktan sonra VIP salonuna geçti. Davutoğlu daha sonra alana gelen sivil toplum örgütü ve vatandaşlarla selamlaşıp, kısa sohbet etti.
(İHA)