İngiltere’de özel bir uçağın Blackbushe Havalimanı’na iniş yaptığı sırada araba pazarına düştüğü bildirildi. Kazada, aralarında Usame bin Ladin’in ailesinin de bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
İngiltere’nin Hampshire kentinde bulunan Blackbushe Havalimanı’na iniş yapan özel bir uçak bölgede bulunan araba pazarına düştü. Yetkililer, kaza sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, uçağın Usame bin Ladin’in ailesine ait olduğu ve kazada hayatlarını kaybettiğini aktardı. Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçiliği konuyla ilgili açıklamasında, kayıtlı Phenom 300 tipi özel uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Usame Bin Ladin’in ailesine başsağlığı diledi. Elçilik yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin kimliğine dair herhangi bir bilgi vermedi. Hampshire Polis Teşkilatı ise kazanın ardından yaptığı açıklamada, uçakta bulunan 1 pilot ve 3 yolcunun hayatını kaybettiğini doğruladı.
Büyükelçi Prens Muhammed bin Navaf bin Abdulaziz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise Bin Ladin’in ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Abdulaziz, kazayı İngiliz yetkililerle birlikte araştırdıklarını kaydederek, kazada hayatını kaybedenlere ait cansız bedenlerin Suudi Arabistan’a götürülerek cenaze törenlerinin burada yapılması için çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.
(İHA)