Bisikletle dünyayı geziyor. Dünya turu için bisikletle Avusturya'dan yola çıkan Krauland, yaklaşık 3 ay süren yolculuğun ardından Iğdır'a ulaştı. Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'a geçecek olan Krauland, 1,5 yılda Asya kıtasını tamamlayıp Amerika'ya, oradan da Avrupa'ya dönmeyi hedefliyor. 

Avusturya'dan yaklaşık 3 ay önce bisikletle yola çıkan Niko Krauland, Iğdır'a geldi. Avusturya'nın Salzburg eyaletinde yaşayan 27 yaşındaki Krauland, bisikletle dünya turu atmak için yaklaşık 3 ay önce yola çıktı. Sırbistan ve Bulgaristan'ı geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan genç bisikletçi, elverişsiz hava koşullarına ve zorlu kış şartlarına aldırış etmeden Iğdır'a ulaşmayı başardı.
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'a geçecek olan Krauland, 1,5 yılda Asya kıtasını tamamlayıp Amerika'ya, oradan da Avrupa'ya dönmeyi hedefliyor. Ağrı Dağı geçişinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Krauland, dünyayı daha iyi tanımak için yolculuğa başladığını anlattı. Krauland, ilk pedali 2 Ocak'ta çevirdiğini belirterek, "Avusturya'dan yola çıktım. Bisikletimle dünyayı turlayacağım. 
Bulgaristan'dan sonra Türkiye'ye vardım. Buradan İran'a geçeceğim, daha sonra Türkmenistan'a ve Kırgızistan'a gideceğim" dedi. Bisikletle yolcululuk yaparak seyahatin tadını çıkardığını vurgulayan Krauland, dünya etrafında tam bir tur atarak 18 ayda evine dönmek istediğini ifade etti. Niko Krauland, her insanın dünyayı daha iyi tanıması gerektiğine değinerek, yolculuğunun uzun ve zorlu geçmesine rağmen severek seyahat ettiğini, ailesinin de bu kararına büyük destek verdiğini söyledi.
Ailesiyle yaz aylarında Japonya ya da Kırgızistan'da buluşmayı planladığını dile getiren Krauland, "Ben bisikletimle orada olacağım, onlar ise uçakla gelecek ve buluşacağız. Dünyanın tamamını görmek istiyorum. Bunun en iyi yolu da bisiklet. Seyehatin tadını çıkarmanın en iyi yolu bisikletle gezmek" diye konuştu. .