Daha önce de ilk bakanlar kurulu toplantısına kot pantolon katıldığı için eleştirilen kabinenin genç kadın bakanı Duflot, hükümete yönelik sorular bölümünde kendisine yöneltilen bir soruya yanıt vermek üzere mikrofona gelirken eski iktidar partisi UMP milletvekilleri tarafından ıslıkla protesto edildi.

 

Oturumu yöneten Meclis Başkanı Claude Bartelon, "Lütfen beyler susalım ve dinleyelim" diyerek ‘maço vekilleri’ uyardı. Islık ve protestolar arasında mikrofonu alan Duflot, "Bayanlar baylar, özellikle de baylar gördüğüm kadarıyla" diyerek konuşmasına başladı. Bakan Duflot daha sonra bu konuyla ilgili soruları, "Uğraşacak çok sayıda dosya var, bu konu çok önemsiz" diyerek yanıtsız bıraktı.

 

Islık protestosuna ait görüntüler internette yayınlandıktan sonra büyük tepki çekti. UMP’li vekil Patrick Balkany, tepkilere, "Bakan Duflot’nun kıyafetini protesto etmedik, hayranlığımızı dile getirdik. Herkes onu elbise içinde görünce şaşırdı. İmajını tamamiyle değiştirmişti. Eğer ilgilenmemizi istemeseydi, o da imaj değiştirmeyebilirdi. Belki de bu elbiseyi ne söylediğini dinlemeyelim diye giydi. Bu maçoluk değildir, bir kadına maço olunmadan da ilgi ile bakılabilir" diye cevap verdi. UMP’li eski bakan Laurent Wauquiez ise "Aynı şeyi bir erkek milletvekili yapsa ve parlak kavuniçi bir kravat taksaydı aynı şeyler olurdu. Bu maçoluk değil" dedi.