Çin'de bir baba, 'güzel olmayan bir çocuk' doğurduğu için eşini dava etti. Acı gerçek daha sonra ortaya çıktı. Mahkeme, evlenmeden önce estetik ameliyatlar yaptırdığı ortaya çıkan kadını suçlu bularak 120 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Çin’de yaşanan bir ‘karı-koca’ anlaşmazlığı, ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Çin’in kuzeyinde yaşayan Jian Feng, yeni doğan çocuğunun ‘inanılmaz derecede çirkin’ olduğuna karar verdikten sonra boşanma davası açtı. Feng, karısının, ‘aslında güzel olmamasına rağmen kendisini güzel olduğuna inandırarak evlendiğini’ öne sürerek mahkemeye başvurdu.

"Eşimle birbirimizi severek evlendik. Ancak kız çocuğum dünyaya geldikten sonra her şey değişti. Çocuk eşime hiç benzemiyordu, bu beni korkuttu” diyen Feng, doğan çocuğun eşine benzemediğini öne sürünce, gerçek de ortaya çıktı.

Evlenmeden Önce Estetik Yaptırmış

Feng’in şüpheleri üzerine sırrını açıklayan eşi, evlenmeden önce 100 bin dolar harcayarak estetik ameliyatlar yaptırdığını ve kendisini güzelleştirdiğini itiraf etti.

Gerçekler üzerine şaşkına dönen ve eşinin estetik ameliyat öncesindeki fotoğrafları karşısında iyice afallayan Feng, mahkemeye giderek karısını dava etti.