Suriye’nin Türkiye sınırına yakın olan bölgelerde PKK’nın hareketliliği gözlemlendi. Türk istihbarat kaynakları gelişmeleri yakından takip ederken, Esad güçlerinin kontrolünde olan ve PKK’nın uzantısı olarak bilinen PYD güçleri, Afrin bölgesindeki yol kontrolü devam ederken kendilerine gibi düşünmeyen veya kendilerine yardımcı olmayan kişileri ya öldürüyor, yada göç etmeye zorluyor.


PYD’DEN 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

PYD güçleri ile Esad güçlerine muhalif olan bir grup arasında çıkan silahlı çatışmada 3 PYD’li öldürüldü. Bunun üzerine Türkiye sınırına yakın olan bölgelerde yol kontrol ve devriye görevini arttıran PYD güçleri bazı kişileri gözlem altına alındı. PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin başında Esad'ın ajanı olarak bilinen Salih Müslüm getirilmişti.


PYD güçleri bir süre öncede Irak Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani’yi ziyaret etmek için sınırdan geçen Özgürlük Partisi (Partîya AZADÎ) lideri Mistefa Cuma’yı kaçırmış, bazı Kürt liderlerin devreye girmesiyle serbest bırakmıştı.


PKK’ya muhalif olan Kürt partileri, yaptıkları ortak bir açıklamada, “Esad-PYD ortaklığıyla baskı gören, tehdit edilen, ahlaksızlığa maruz kalan ve katledilen yurtseverlerin katlinden sadece Esad-PYD ortaklığı değil, PKK ile “birlik” kuran Kuzey Kürt politik kişi/kurumları da sorumludurlar” denildi.


ŞEYHMUS ÇAKAN / STARGAZETE.COM