Esed birlikleri ve muhalif gruplar arasında derinleşerek artan iç savaşın faturası 10 yaşındaki Suriyeli Gedira’yı hem annesiz bıraktı hem de gözlerini kan gölüne çevirdi.

Küçük yaşta savaş tanığı olan gözlerinin, yaşadığı psikolojik travmalara bağlı olarak kan gölüne dönüştüğünü söyleyen küçük kız ülkesi için yardım çağrısında bulundu.

SAVAŞIN KANLI YÜZÜ

Suriye’de rejim krizinin neden olduğu iç ayaklanmandaki savaşın kanlı yüzü 10 yaşındaki Suriyeli Gedira’nın iki gözüne yansıdı. Halep’in Afrin ilçesine bağlı Ceb-el Ekrad bölgesinde yaşanan bombardımanda annesini kaybetmesinin acısı ve devam eden saldırıların psikolojik korkusu küçük kızın mavi gözlerini kan çanağına döndürdü.

Henüz çocuk yaşta olduğunu ve ülkesindeki savaşın kendisinde derin yaralar açtığını söyleyen küçük kız; “Bombaların seslerinden dolayı korkudan gözlerim kan doldu. 15 gündür gözlerim bu şekilde. Doktora gittim ama bana korkudan olduğunu söylediler. Esad üzerimize uçaklarla bombalar attı. Saldırıda annemi kaybettim. İğne ve haplarla tedavime devam ediliyor. Ama ruhumda Dedesi ile birlikte çareyi Türk sınırlarına sığınmakta bulduğunu anlatan küçük kız, geride bıraktığı ülkesi için yardım çağrısında bulu açılan yaralar nasıl tedavi edilecek bilemiyorum” diye konuştu.