Suriye rejimine ait uçaklar, 2 gündür Halep’i Ensari Mahallesine yoğun hava saldırısı düzenliyor. Yerleşim alanları ve sivillerin hedef alındığı hava saldırılarında en az 3 kişi hayatını kaybetti.
ABD-Rusya anlaşması çerçevesinde 12 Eylül’de Suriye’de ateşkes başlamıştı. Yaklaşık 1 hafta süren ateşkes Suriye ordusu tarafından silahlı grupların ateşkese bağlı kalmadıkları gerekçesiyle sona erdirilmişti. Ateşkesin sona ermesiyle Esad rejimi Halep’in muhaliflerin kontrolünde bulunan Ensari Mahallesine iki gündür yoğun hava saldırısı gerçekleştiriyor. Rejime ait uçakları Halep’in Ensari mahallesinde yerleşim alanlarını, sivilleri ve sivil savunma merkezlerini hedef aldı. Rejime ait uçaklarının varil bombası attığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği Ensari harabeye dönerken, sivil savunma merkezleri ve yüzlerce bina kullanılamaz hale geldi. Saldırı sırasında ambulans ve itfaiye araçları da zarar gördü. Bölgenin su ihtiyacını karşılayan su depoları da bombardıman sırasında hedef alındı.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece gerçekleştirilen yaklaşık 30 hava saldırısında en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Suriye Sivil Savunma yetkilisi İbrahim Alhaj, en az 2 sivil savunma merkezinin hava saldırılarında hedef alındığını ve hasar gören Ensari mahallesindeki bir merkezin hizmet dışı kaldığını söyledi. Bir diğer merkezin bahçesine bomba düştüğünü sözlerine ekleyen Alhaj, zararın boyutlarının henüz netlik kazanmadığını belirtti.
(İHA)