Bundesliga'da adını açıklamak istemeyen bir futbolcunun "ligde birçok eşcinsel futbolcu" var açıklamasının ardından,Almanya bu kez de başka bir cinsiyet tartışmasını konuşmaya başladı.

Alman Kadın Bölgesel Ligi'nde oynayan Swenja Grassat isimli futbolcu "Daha önce bir erkektim" açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü.

Hikayenin gelişimi ise şöyle: Swenja Grassat 5 yaşındayken futbol oynamaya başladı ve Dortmund'un yetenek avcıları tarafından keşfedildi. Fakat kendini kadın gibi hissetmeye başlayan Swenja bu yüzden futbola bir süre olsun ara verdi. Eğitim döneminde okul arkadaşları tarafından giydiği çeşitli renkli kıyafetler yüzünden dışlandı. Daha sonrasında ise 2006 yılında Dubai'ye çalışmak için giden Swenja Grassat burada futbol aşkından Alman oyuncuların yoğunlukta bulunduğu bir takımda forma giymeye başladı.

Ülkesine geri döndüğünde ise artık kadın olmaya karar veren Swenja, 4 yıl boyunca kadın hormonu kullanmaya başladı ve 2010 yılında cinsiyetini resmi olarak kadın şeklinde değiştirdi.

Futbola devam etmek isteyen 36 yaşındaki futbolcu kendini bir anda Alman Kadın Bölgesel Ligi takımlarından BSV Heeren takımında buldu. Takım arkadaşları tarafından dışlanmayan ve yetenekleriyle takıma katkı veren Swenja'dan arkadaşlarının tek bir isteği var. Duşa mayoyla girmesi. Swenja şu anda bir kadın olmasına rağmen topa saatte 100 km hızla vurabilmesiyle futbolcular arasında büyük fark yaratabiliyor.