Avusturya’da düzenlenen 60. Eurovision Şarkı Yarışmasında İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow en yüksek puanı alarak yarışmanın galibi oldu. Azerbaycan temsilcisi Elnur Huseynov ise yarışmayı 12.sırada tamamladı.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 60. Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Slovenya, Fransa, İsrail, Estonya, İngiltere, Ermenistan, Litvanya, Sırbistan, Norveç, İsveç, Kıbrıs, Belçika, Estonya, Avustralya, Avusturya, Yunanistan, Karadağ, Almanya, Polonya, Letonya, Romanya, İspanya, Macaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Arnavutluk, İtalya yarıştı. 2014 Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanan Conchita Wurst’un gösterisi ile başlayan yarışmada İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow’un seslendirdiği “Hereos” adlı şarkısı 365 puan alarak birinci olmayı başardı. Bu yıl Türkiye’nin katılmadığı yarışmada Rusya temsilcisi Polina Gargarina’nın seslendirdiği “A Million Voices” adlı şarkısı 303 puan alarak ikinci, İtalya temsilcisi II Volo’nun seslendirdiği “Grande Amore” şarkısı 292 puanla üçüncü, Belçika temsilcisi Loic Nottet’in söylediği “Rhythm Inside” adlı şarkı 217 puanla dördüncü, bu yıl ilk kez yarışmaya katılan Avustralya Guy Sebastian’ın seslendirdiği “Tonight Again” adlı şarkı ile beşinci oldu. Almanya ve ev sahibi Avusturya’nın puan alamadığı yarışmada Azerbaycan temsilcisi Elnur Huseynov’un “Hour of the Wolf” adlı şarkısı 49 puanla 12. oldu.
İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow, yarışmanın ardından düzenlediği basın toplantısında birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Son derece heyecanlıyım ve bana oy gönderen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz kahramanız, kimi sevdiğimiz, kim olduğumuz ya da neye inandığımız önemli değil, hepimiz kahramanız” dedi.

EUROVİSİON ÇİN’DE İL KEZ YAYINLANDI
Büyük bir yarışın hakim olduğu gecede Norveç, Eurovision tarihi boyunca 6. birinciliğini alırken, yarışma boyunca birbirinden renkli ve başarılı sahne gösteriler sergilendi. Bu yıl 200 milyon kişinin izlediği yarışma Çin’de ilk kez yayınlandı. Avrupa Yayıncılar Birliği Genel Direktörü Ingrid Deltenre, Eurovision Şarkı Yarışması’nın “En uzun Sureli Yıllık Televizyon Müzik Yarışması” olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdiğini açıkladı.
(İHA)