2013 yılında Palo Alto’da kurulan Y Combinator destekli girişim 18 ay gibi kısa bir sürede Facebook’un dikkatini çekecek kadar büyük işler gerçekleştirmiş ve sonunda onun tarafından satın alınarak başarısını kanıtlamış gibi gözüküyor.

Webrazzi'nin haberine göre Ekim 2014’te Andreessen Horowitz’den 3 milyon dolarlık bir tohum yatırım alan Wit.ai için Facebook’un ne kadar ödeme yaptığı şu anda belli değil. Ancak tohum yatırım için 3 milyon dolar gibi bir rakamı göz önüne alırsak, Facebook’un Wit.ai için ciddi bir bedel ödediğini de tahmin etmemiz çok güç değil.

Wit.ai’nin amacına biraz daha yakında bakmamız gerekirse, Wit.ai’nin “Natural Language for the Internet of Things”sloganının aslında şirketin tüm faaliyet alanını kapsadığını söyleyebiliriz. Wit.ai, insan sesinin algılanarak, bunun mobil uygulamalarda, akıllı ev otomasyon sistemlerinde, giyilebilir teknoloji ürünlerinde, robotlara verilen komutlarda ve hatta mesajlaşma uygulamalarında kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Wit.ai’nin nihai amacı internete bağlı tüm araç ve uygulamaların bir şekilde sesle komuta edilebilmesini sağlamak olarak nitelendirebiliriz. Geliştiricilerin de çok sevdiği ve yaklaşık 6 binden fazla geliştirici tarafından hali hazırda kullanılan Wit.ai platformu paylaşılan bilgilere göre açık kalacak ve ücretsiz olmaya devam edecek.