Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, ''Filistin direnişi, yeniden tarih yazacak'' dedi.

Gazze'den yayın yapan El-Aksa Televizyonu'ndan halka seslenen Haniye, Filistin direnişinin yeniden tarih yazacağını vurgulayarak, “Hamas, etrafını saran milyonlarca vatan evladının daha fazla kanının dökülmesine izin vermeyecek” diye konuştu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanlarından Ahmed el-Caberi'nin aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin Haniye, “Caberi suikastı, siyonist işgalcilerin, Filistin halkının liderlerine karşı düzenlediği suikastler zincirinin bir halkasıydı” ifadesini kullandı.

“Mısır Artık Eski Mısır Değil”

Hamas'ın, Filistinlilerin can güvenliğini sağlamak ve milli uzlaşıya zarar gelmesini engellemek için elinden geleni yapacağını ifade eden Haniye, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye hitaben,”Mursi'nin, Filistin halkına destek olmak için aldığı kararları takdir ediyorum. Mısır, artık eski Mısır değil” dedi.

“Refah Kapısı Açık Tutulmalı”

Cumhurbaşkanı Mursi'den Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırıldığını da duyurmasını isteyen Haniye, Refah Sınır Kapısı'nın da daimi olarak açık tutulmasını talep etti.

“İsrail, Filistin Halkının Gerçek Gücüyle Henüz Tanışmadı”

Mısır'ın ve vicdan sahibi herkesin Filistin'e destek olması karşısında İsrail'in tavrının değişeceğini vurgulayan Heniye, ''İsrail, Filistin halkının gerçek gücüyle henüz tanışmadı. Bizim düşmandan korkumuzun olmadığını artık anlaması lazım'' şeklinde konuştu.