Fransa'nın son cumhurbaşkanı ve seçimlerinin ikinci turunda ilk sonuçlara göre rakibi François Hollande'ye karşı üstünlük sağlayamayan Nicolas Sarkozy mağlubiyeti kabul ettiğini söyleyerek, "Şimdi Fransa'nın yeni bir cumhurbaşkanı var" dedi.


Fransa'da bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ilk sonuçlarına göre rakibi François Hollande'ye kaybettiği açıklanan Nicolas Sarkozy, taraftarlarının karşısına çıkarak bir konuşma yaptı. Sarkozy, "Fransız halkı seçimini yaptı ve şimdi Fransa'nın yeni bir cumhurbaşkanı var. Sayın Hollande Fransa'nın cumhurbaşkanıdır ve kendisine saygı duyulmalıdır. Çünkü temsil ettiğim bazı kurumların bana saygı göstermemesinin çok sıkıntısını çektim. Biz Fransa'yı seviyoruz ve ben bize karşı mücadele içinde olanlara karşı aynı tutumu göstermeyeceğim" dedi. Rakibini arayarak kutladığını da söyleyen Sarkozy, "Hollande ile telefonda görüştüm ve kendisine iyi şanslar diledim" dedi.


Önümüzdeki dönem partisinden başkanlık adayı olmayacağı da açıklanan Sarkozy, taraftarlarına veda konuşması da yaparak, "5 yıl boyunca kendilerine başkanlık etmek için beni seçerek onurlandıran bütün Fransız halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu onuru asla ve asla unutmayacağım" dedi.