Hepimiz biliyoruz: Facebook internetteki en popüler site ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Ne var ki yeni bir araştırma, durumun çok da iyi olmadığını gözler önüne serdi. Birçok kişinin hayalet kasaba muamelesi yaptığı Google+, Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi araştırmasına göre çok daha yüksek bir müşteri memnuniyeti puanına sahip. Açıklanan rakamlara göre Facebook 8 puan kaybedip 100 üzerinde 61 puana düşerken, Google+ endekse 78 puanla giriş yaparak Wikipedia ile aynı düzeyi yakalamış durumda.

230 firma arasında yapılan araştırmada çok düşük puanlar elde eden sosyal medya şirketleri ortalama 69 puanla havayolları, üyelikle çalışan televizyon hizmetleri ve gazetelerin hemen üstünde yer alıyor.

Rapora göre Google+ başarısını geleneksel anlamda reklam yapmamasına, mahremiyete önem vermesine ve daha iyi bir mobil deneyim sağlamasına borçlu. Bu noktalar aynı zamanda Facebookhakkındaki şikayetlerin temelini de oluşturuyor. Ancak dev sitenin bir başka sorunu arayüzde sürekli yapılan değişiklikler, özellikle de Timeline.

Rapor hakkında bilinmeyen tek ayrıntı, Google+'ın oldukça düşük olan kullanıcı sayısının dikkate alınıp alınmadığı.