Hollanda'da hafta sonunda oynanan genç takımlar arasındaki futbol karşılaşması sonrasında saldırıya uğrayan 41 yaşındaki yan hakem Richard Nieuwenhuizen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Oğlunun maçında gönüllü olarak yan hakemlik yapan babanın, 15 ve 16 yaş arası genç futbolcular tarafından öldürüldü.

Geçtiğimiz hafta sonu Almere kentinde Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1 genç takımları arasında oynan karşılaşmada yan hakemlik yapan 41 yaşındaki Hollandalı babanın, şiddet sonrası ani ölümünü Hollanda'yı yasa boğdu.

Gönüllü olarak oğlunun maçında yan hakemlik yapan babanın ölümünden sorumlu tutulan Nieuw Sloten'un B1 genç takımı oyuncularından yaşları 15 ile 16 yaş arasında değişen Fas kökenli 3 kişi göz altına alındı.

Yan hakemin ölümü sonrasında Nieuw Sloten kulübü yönetim kurulu aldığı karar sonrasında B1 genç takımlarını ligden çektiklerini açıkladı.

Gönüllü olarak oğlunun maçında yan hakemlik yapan babanın oğlunun gözleri önünde rakip takımın futbolcuları tarafından, taraflı yan hakemlik yaptığı suçlamasıyla tekme tokat dövülüp öldürülmesini "utanç verici ve kabullenilemez bir olay" olarak değerlendiren Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), yaşanan olay karşısında üzüntülü olduklarını dile getirerek önümüzdeki hafta sonunda oynanacak olacak bir çok amatör karşılaşmanın bu yüzden şimdiden iptal edildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz Pazar günü, Almere kentinde Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1 genç takımları arasında oynanan karşılaşma 2-2 sona ermişti.