İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, prematüre bebekler, bombalara hedef olan bir hastaneden panik halinde çıkarıyor. İçeirisi toz duman altında kalan hastanedeki küvözlerden minik bebekleri hemşireler alıyor. 

Suriyeli gazeteci Yasser el-rahil tarafından Independent gazetesine servis edilen görüntüler Halep'teki içler acısı son durumu gözler önüne serd. Küvözlerden alınan bebekler  bölgede hastane kalmayınca herhangibir evde battaniyelerin üzerine yan yana yatırılıyor. 

BÖLGEDE HASTANE KALMADI

Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl  Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Son 48 saatte Halep'in doğu  mahallelerini hedef alan Esad rejiminin sistematik saldırıları ve Rus  bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu." denilmişti.

Aynı açıklamada, Esad rejimi ve Rusya'nın envanterindeki tüm silahları  sivilleri vurmak için kullandığı, saldırılarda kasıtlı olarak kentteki altyapının  ve hayati önem taşıyan tesislerin hedef alındığı kaydedilmişti.

Muhaliflerin kontrolündeki Halep'in doğu mahallelerine yönelik dünkü  saldırılarda hizmetteki son hastane olan Ömer bin Abdulaziz Hastanesi de  vurulmuştu.