Miami'nin Deerfield sahilindeki "Ben Siegel Sürüngen Dükkanı"nda düzenlenen 'böcek yeme yarışması'nda birinci olan, Edward Archbold, yarıştan hemen sonra fenalaşarak bayıldı.

30 HAMAM BÖCEĞİ, 30 SOLUCAN VE 100 KIRKAYAK YEMİŞ

32 yaşındaki Archbold'un, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, ölüm sebebinin tespiti için otopsi sonuçlarının beklendiği belirtildi.

Archbold yarışmada 30 hamam böceği, 30 solucan ve 100 kırkayak yedi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı yarışın büyük ödülü bir pitondu.

İNSAN, HAMAM BÖCEĞİ YEMEKTEN ÖLÜR MÜ?

Diğer yarışmacılardan rahatsızlanan olmazken California Üniversitesi etimoloji profesörü Michael Adams; hamam böceklerinin, bazı bakteri veya patojenler taşımadıkları sürece yenmelerinde bir sakınca olmadığını düşündüğünü söyledi.

Daha önce hamam böceği yedikten sonra ölen birini hiç duymadığını belirten Adams, bazı insanların hamam böceklerine alerjisi olduğunu da sözlerine ekledi.

YARIŞMACILAR, TÜM SORUMLULUĞU KABUL ETTİKLERİNE DAİR BELGE İMZALAMIŞ

Dükkanın sahibi olan Ben Siegel, olaydan ötürü kendilerini çok kötü hissettiklerini söylerken Siegel'in avukatı, müvekkilinin, yarışmacılara ''Bu eşsiz ve sıra dışı yarışmaya katılarak tüm sorumluluğu kabul ettiklerine'' dair belge imzalattığını söyledi.