Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda hasar gören binanın enkazından çoğu çocuk ve kadın 30 yaralının çıkarıldığı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynakları, binanın İsrail ordusuna ait ''F-16'' savaş uçaklarıyla vurulduğunu, saldırıda binada yaşayan Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın hedef alınmış olabileceğini ifade etti.

İsrail savaş uçaklarının ayrıca Gazze'nin merkezindeki bir ev ile küçük bir mescidi hedef aldığı, saldırıda iki kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Gazze'deki pasaport dairesine 4 füze fırlatırken, Mısır-Gazze sınırındaki boş arazilere de çok sayıda füze fırlattı.

Güvenlik kaynakları ayrıca İsrail uçaklarının Han Yunus kentinin batısında seyir halindeki bir motosikleti hedef aldığını 3 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu sabaha karşı Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin çalışma binasına saldırı düzenleyerek tamamen yıkılmasına yol açmıştı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığından dün akşam yapılan açıklamada, İsrail'in Çarşamba günü başlattığı saldırılarda ölü sayısının 31'e, yaralı sayısının ise 285'e yükseldiği ifade edilmişti.

İsrail, gece saldırılarıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.