Malezya hükümeti, internette Hazreti Muhammed’e hakaret etmekle suçlanan Suudi Arabistanlı gazeteci Hamza Kaşgari’yi sınır dışı etme kararını savundu.

İçişleri Bakanı Hüseyin Hişamuddin, Kaşgari’nin dün sınır dışı edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Malezya’nın teröristler için güvenlik bir sığınak olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Hişamuddin, Kaşgari’nin Suudi hükümetinin talebi üzerine sınır dışı edildiğini belirterek, Kaşgari’nin ülkesine gönderilmesi durumunda öldürülebileceği ya da işkenceye uğrayacağı iddialarının gülünç olduğunu, Suudi Arabistan’ın saygın bir ülke olduğunu ifade etti.

Hişammuddin, Kaşgari’nin sınır dışı edilmesinin durdurulmasıyla ilgili herhangi bir mahkeme kararı olmadığını da kaydetti.

Kaşgari’nin ailesi tarafından tutulan avukat Muhammed Afik Muhammed Nur dün yaptığı açıklamada, müvekkilinin Suudi Arabistan’a sınır dışı edilmesinin durdurulması için mahkeme kararı çıkarttığını söylemişti.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yayımlanan bir gazetede köşe yazarı olan Kaşgari, Perşembe günü Malezya’ya vardığında gözaltına alınmıştı.

İnsan hakları grupları, Twitter’da Hazreti Muhammed’e hakaret eden ifadeler kullandığı öne sürülen Kaşgari’ye Suudi Arabistan’a dönmesi durumunda eziyet çektirileceğinden ya da idam edileceğinden endişe ediyor. Bazı Suudilerin de Kaşgari’yi ölümle tehdit ettiği bildiriliyor.