20 milyondan fazla kişiyi etkileyecek sınırlandırmayla bahçe sulama ve dış mekanların yıkanması yasaklanırken vatandaşlar gereksiz su kullanmamaları konusunda uyarıldı

BBC’nin haberine göre gelecek yıla kadar sürmesi beklenen sınırlandırmanın temmuz ayında yapılacak 2012 Olimpiyatları’nı etkilemesinden de endişe ediliyor. Hükümet ise vatandaşları su kullanımı konusunda tasarruflu olmaya çağırdı. İngiltere’deki su sağlayan firmalar özellikle son iki kış yaşanan kuraklığın ardından bu sınırlandırmanın gerekli olduğunu vurgularken tüketicilerden de su kullanımını konusunda mümkün olduğu kadar tasarruflu olmalarını istedi. Hükümet ve su firmaları vatandaşlara duş sürelerini kısa tutmalarını, bahçelerini kullandıkları sularla sulamalarını ve taze yiyecekleri çeşme yerine kasenin içinde yıkamalarını istedi. Yasağa uymayanlar bin sterline (yaklaşık 3 bin TL) varan para cezasına çarptırılacak. Su tasarrufu nedeniyle başkent Londra’nın tarihi meydanlarından Trafalgar Meydanı’ndaki su fıskiyesi dahil olmak üzere çok sayıdaki fıskiye yaz boyunca çalıştırılmayacak.

Özellikle ülkenin güney ve doğusunda etkili olan kurakLIK dolayısıyla barajlarda su seviyesi 1976’dan bu yana ilk kez en az seviyeyi indi.