Zor günle geçiren İspanya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan intihar hükümeti yasa değiştirmeye zorladı. Kredi borcunu ödeyemediği için evinden zorla çıkartılan kadının görüntülerinin ekranlara yansıması ve ardından gelen intihar haberi ülkede büyük tepki topladı.  

Yapılan protestolar sonrasında İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos muhtaç olan ailelerin evsiz kalmasının önüne geçecek çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Hükümetin katil ol arak itham edilmesi sonrasında İspanya'da hükümet ve muhalefet liderleri ülkenin 100 yıllık konut icra yasalarını değiştirmek için harekete geçtiler.

İktidardaki Halk Partisi ve muhalefetteki Sosyalist Parti'nin liderleri dün bir araya gelerek İspanya'nın mortgage yasalarında partiler üstü bir anlaşma ile değişiklik yapılması için görüşmelere başlayacaklarını açıkladılar.

Alınması düşünülen tedbirler arasında ihtiyaç sahibi olanların konutlarına yönelik icraların durdurulması ve tüm borçlulara mortgage geri ödemelerinin yeniden müzakere etme ve evlerinde kalma hakkı verilmesi yer alıyor.

2008 yılında emlak balonun patlaması sonrasında ülkenin resesyona girmesi sonrasında bankaların elinde 400 bin konut birikti.

Geçtiğimiz Cuma 53 yaşındaki Amaia Egana'nın intiharı öncesinde Ekim ayında da benzer bir haber ile İspanya gündeme geldmişti.