Apple’ın bu işlevi telefon üzerinde bulunan ortam ışığı sensörü yardımıyla sunacağı söyleniyor. Işığın ortam ışığı sensörü yoluyla algılanmasının ardından 3 boyutlubir gölge, kullanıcı arayüzünde gösteriliyor. Telefonuhareket ettirdikçe yenilenen efekt, arayüzün üç boyutlu gibi görünmesini sağlıyor.
Buna benzer, denge çarkından yararlanarak ses düğmesi üzerinde efekt uygulayan bir özelliği videomuzda izlemeniz mümkün. Bu teknolojinin Apple tarafından ne zaman sunulacağı, veya sunulup sunulmayacağı şimdilik bilinmiyor.

iPhone 5 için internette dolaşan 5 söylenti



iPhone 5′in ne zaman satışa sunulacağı ve ne gibi özelliklere sahip olacağı henüz bilinmiyor. Ancak daha şimdiden hakkında bir sürü dedikodu internette dolaşmaya başladı. Bakalım bu dedikodular bize nasıl bir iPhone 5 sunuyor.

1. Süper ince




iPhone 5’in dünyadaki en ince telefon olacağı söyleniyor. Samsung  Galaxy SII’nin 8.49 mm kalınlığında olduğunu düşünürsek iPhone’un sınırları zorlayacak bir incelikte olması bekleniyor.

2. 3 Boyutlu Oyun




LG Optimus 3D ile akıllı telefonlarda 3 boyut teknolojisini tanımıştık. Apple’ın ise 3 Boyut teknolojisini bir adım öteye taşıyıp süper güçlü bir cihaz ile iPhone’da oyun oynamayı seven hayranlarını mutlu edeceği söyleniyor.

3. İki Model Seçeneği




Söylentilerin en çok yoğunlaştığı konu ise iPhone 5’in iki model ile piyasaya çıkacağı yönünde. Normal modelinin yanı sıra kullanıcılara daha küçük boyutta ve az özellik sunan, ancak uygun fiyatlara sahip olunabilecek bir iPhone 5 mini sunulacağı düşünülüyor. Eğer bu gerçekleşirse, son jenerasyon bir iPhone sahibi olmak isteyen ama parası yetmeyen ya da boyut olarak daha ufak bir iPhone arayan kullanıcılar için mutlu bir haber olacak.

4. Karbon Fiber Arka Kapak




Çelikten beş kat daha kuvvetli, hafif ve dayanıklı olan karbon fiberin iPhone 5’in yapımında kullanılacağı diğer görüşler arasında. Özellikle çok çabuk çizilen arka kapağı için karbon fiberin bir çözüm olacağı düşünülüyor. Eğer kullanılırsa iPhone 5′in çizilmelere karşı daha dayanıklı olacağını ve daha güzel bir görüntü vereceğini söylemek lazım.

5. Kablosuz şarj olma




iCloud ile gelen cihazlar arası kablosuz iletişimi bir adım daha öteye taşıyıp iPhone 5 için kablosuz şarj teknolojisinin getirileceği de bir başka söylenti. iMac donanımına dahil edilecek  yakın alan manyetik çözünürlük (near-field magnetic resolution) teknolojisi ile iPhone 5’leri kablosuz bir şekilde şarj etmek mümkün olabilecek.