ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’le savaşmak üzere Irak’a asker gönderilmeyeceğini yeniden vurgulayarak, "Irak’ta bir kara harekâtı daha olmayacak" dedi.
ABD Başkanı Obama, Florida’daki ABD Merkez Komutanlığı’nda konuştu. ABD’nin IŞİD’e karşı savaşa ana katkısının hava saldırıları yoluyla olacağını dile getiren Obama, Irak’a asker gönderilmeyeceğinin altını çizerek, "Irak’a bir başka kara harekâtı daha olmayacak" dedi. Irak’ta halihazırda bulunan Amerikan askerlerinin de savaş görevi olmayacağını belirten Obama, "Irak’a konuşlandırılan Amerikan askerlerinin savaş görevi yok ve olmayacak. Ortaklarımızı eğitecek ve silahlandıracağız. Onlara tavsiye verecek ve destek sağlayacağız. Bu savaşta payı olan ülkelerden oluşan geniş koalisyonu yöneteceğiz" ifadelerini kullandı. Obama, koalisyona 40’tan fazla ülkenin katıldığını da sözlerine ekledi.
Obama’nın mesajı, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in, ABD’li kara kuvvetlerinin Irak’a gönderilebileceği ihtimali bulunduğunu açıklamasının ardından geldi.
(İHA)