IŞİD örgütü ellerindeki John Cantlie isimli bir İngiliz rehinenin videosunu yayınladı.
Videoda rehineye, yakında örgütün Batı medyasındaki tasvirine karşılık vermek için örgüt hakkında bazı "gerçekleri" açıklayacağını söylediği bir konuşma yaptırıldı. IŞİD, internet üzerinden yayınladığı rehine videolarına bir yenisini ekledi. John Cantlie isimli İngiliz rehinenin daha önceki rehineler gibi Guantanamo’da tutuklu mahkumların kıyafetine benzer turuncu bir tulum giydiği ve direkt kameraya hitaben konuşması ve örgütü övecek cümleler kurması dikkat çekti.
Cantlie, konuşmasında, 2012 yılında kaçırılan İngiliz bir muhabir olduğunu ve örgütle ilgili gerçekleri anlatacağını söyledi. "Ne düşündüğünüzü biliyorum, bunları kaçırıldığım ve başıma bir silah dayandığı için söylediğimi zannettiğinizi biliyorum" diyen Cantlie, IŞİD’in Britanya’dan dahi büyük bir bölgeyi kontrol altında tuttuğunu ve hükümetin kendisini ortada bıraktığı için artık ’kaybedecek bir şeyi olmadığını’ dile getirdi. Her hikayenin iki tarafı olduğunu belirten Cantlie, gelecek videolarda IŞİD milislerine yönelik bilgiler vereceğini ve kendisinin de çalıştığı Batı medyasının çevirdiği ve manipüle ettiği gerçekleri anlatacağını ifade etti.
IŞİD tarafından yayınlanan ve ABD’li gazeteci James Foley, İngiliz gazeteci Steven Sotloff ve İngiliz insani yardım koordinatörü David Haines’in öldürüldüğü görüntülerde, her videonun sonunda sıradaki kurban gösterilmişti. Ancak bu kez yayınladıkları videoda sıradaki kurbanın gösterilmedi ve söz konusu rehinenin de daha önce gösterilmediği öğrenildi.
(İHA)