İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Hamas'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'e düzenlediği roket saldırısında ise 3 kişi öldü.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridine yönelik operasyonların daha da sertleşeceği açıklaması gerilimin daha da tırmanacağının sinyallerini verdi.

İsrail Ordusu, Gazze'yi 320 füze ile vurduğunu duyurdu. Ordu açıklamasında, Gazze topraklarından gelen roket sayısının ise 274 olduğu belirtildi.

22 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda yaralı sayısı 235 olarak duyuruldu.

Saldırılar Hamas'a destek için Gazze'ye giden Mısır başbakanı Hişam Kandil'in üç saatlik ziyareti sırasında da sürdü.

Kandil'in ziyaret sırasında ateşkes ilan edeceğini açıklayan İsrail tarafı, verdiği sözü tutmadı. Nazila bölgesine yönelik bombardımanda 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Örgüt, dün akşam saatlerinden bu yana İsrail topraklarına 350 roket fırlatıldığını açıkladı. Bu roketlerden 130'unun İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sistemiyle durdurulduğu bildiriliyor.

İsrail polisince, Tel Aviv'de boş bir araziye roket isabet ettiği ancak can ya da mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Tel Aviv'de füze saldırısı endişesiyle yeniden sirenlerin çalındığı duyuldu. Tel Aviv'den saatler sonra Kudüs'ten yükselen siren sesleri halkta paniğe neden oldu.

İsrail ordusu, bir yandan havadan ve denizden Gazze Şeridi'ni bombalarken, yedek askerleri de göreve çağırıyor, Gazze sınırına askeri yığınak yapıyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridine yönelik operasyonların daha sertleşerek süreceği açıklaması ise bölgede gerilimin daha da tırmanacağının sinyallerini verdi.