Moskova’daki Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 3 Eylül’de G-20 Zirvesi’nde bir araya geleceğini duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yury Ushakov, 4-5 Eylül’de Çin’de gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi kapsamında Putin’in bir dizi görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Ushakov, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 3 Eylül’de G-20 Zirvesi’nde bir görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi. İki liderin görüşmesi normalleşme süreci olacağını belirten Putin’in yardımcısı, Rus liderin 4 Eylül’de İngiltere Başbakanı Theresa May ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Yury Ushakov, Putin’in G-20 Zirvesi esnasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşeceğini kaydetti.
2015 yılının Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk F-16’ları tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke ilişkileri gerilmişti. Uçak krizinin ardından iki lider ilk kez 9 Ağustos’ta Saint Petersburg’da bir araya gelmişti.
(İHA)