TSİ 10.04'te gerçekleşen deprem, 20 Mayıs'ta yedi kişinin ölümüne neden olan 6.0 büyüklüğündeki depremle aynı bölgede meydana geldi.

AFP'ye konuşan yetkililer, merkez üssü Medolla kasabası olan ve yerin 9.6 kilometre altında meydana gelen depremde en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, dört ya da beş kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Francesco Profumo şu an için okullarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Çok sayıda fabrika, depo ve kilisenin yıkıldığı depremin ardından bölgede tren seferleri durduruldu.

Bölgede TSİ 13.56'da 5.3 büyüklüğünde artçı bir sarsıntının daha meydana geldiği, bu depremin Modena, Brescia ve Milano dahil İtalya'nın kuzeyinde hissedildiği belirtildi./_np/9410/16789410.jpg

Depremin olduğu Parma kentinde bu akşam oynanması planlanan İtalya-Lüksemburg futbol maçı da iptal edildi.

TÜRK VATANDAŞLARI ZARAR GÖRMEDİ
Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Twitter'dan bir açıklama yaparak İtalya'da yaşayan Türk vatandaşlarının depremde zarar görmediğini belirtti.

Akil, 12.55'te gönderdiği mesajda, "Modena merkezli depremde 9 can kaybı var şu anda vatandaşlarımızdan bir can kaybı veya yaralı yok. İtalyan dostlarımıza geçmiş olsun" dedi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_2/itayyah.jpg