İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, istihbarat servisi Digos, bu sabah farklı şehirlerde eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, terör için haraç topladıkları belirtilen bölücü terör örgütü üyesi 5 Türk vatandaşını gözaltına aldı.

ANSA'nın haberinde, operasyonlar çerçevesinde 8 kişinin de arandığı belirtildi.

Soruşturmanın birkaç ay önce Venedik yakınlarındaki bir kasabada kebapçı dükkanı bulunan bir Türk vatandaşının şiddete maruz kalmasından sonra başladığı ifade edildi.

Digos Venedik sorumlularından Ezio Gaetano, ''SKY TG 24'' kanalına yaptığı açıklamada, operasyonun önemine dikkati çekerek, bu kişilerin İtalya'da yaşayan Türk vatandaşlarından haraç topladığını, bu paraların da Türkiye'deki terör faaliyetlerinde kullanıldığını söyledi.

Gaetano, bölücü terör örgütü PKK'nın, AB terör örgütü listesinde yer aldığını hatırlattı.

Digos Venedik biriminin, operasyonu Roma, Modena, Pesaro, Padova ve Udine birimleriyle işbirliği içinde yaptığı kaydedildi.

İŞTE OPERASYONUN AYRINTILARI

Terörle Mücadele Polis Birimi UCIGOS yetkilisi Claudio Galzerano, operasyona ilişkin ayrıntıları AA muhabiriyle paylaştı.

Galzerano, beş teröristten ikisinin Venedik'te, ikisinin Padova'da, birinin de Modena kentinde gözaltına alındığını söyledi. UCIGOS yetkilisi, gözaltına alınanların çoğunlukla bu bölgede hareket ettiklerini ifade etti.

Basına 8 kişinin de arandığında dair bilgilerin yansıdığı hatırlatılan Galzerano, "Aradığımız kim varsa şu anda hepsi gözaltında. Şu aşamada kimseyi aramıyoruz" diye konuştu. Galzerano, soruşturmanın devam ettiği bilgisini de verdi.

Operasyonun Türk yetkililerle işbirliği içinde yapıldığını belirten Galzerano, "Türk yetkililerle geleneksel ve sağlam bir işbirliğimiz var. Onlar bize yardım ediyor, biz onlara" dedi. 

İtalyan güvenlik birimlerinin bu sabah farklı şehirlerde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda, terör için haraç topladıkları belirtilen bölücü terör örgütü üyesi 5 Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı.