Tokyo Camisinin İmamı Muhammed Raşit Alas, ülkede 10 bin civarında Japon Müslümanın bulunduğunu kaydederek, “Ayda 7-8 Japon İslamiyet’i seçiyor ve bu bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temasları kapsamında geldiği Japonya’da akşam namazını kıldığı Tokyo Camisi’nin İmamı Muhammed Raşit Alas, caminin tarihine dair açıklamalarda bulundu. Tokyo Camii İmamı Muhammet Raşit Alas, caminin 1930’lu yıllarda Rusya’daki Bolşevik İhtilalinden sonra Japonya’ya gelen Kazak Türkleri tarafından yapıldığını belirterek, “1932 yılında temeli atılmış ve 1938 yılında da eski camimiz açılmış. Daha sonra deprem vesaire gibi sebeplerle cami güçsüz hale gelinde 86 yılında cami yıkılıyor. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu arsa bağışlanıyor. Arsa bağışlandıktan sonra 98’de burada inşaat başlıyor ve 2000 yılında Yeni Tokyo Cami tamamlanmış oluyor” dedi.
Japonya’daki cemaatin durumuna da değinen Tokyo Camisi’nin İmamı Muhammed Raşit Alas, “Yaklaşık 10 bin civarında Japon Müslüman var, 100 bin civarında da diğer milletlerle birlikte Müslüman kardeşlerimiz var. Burada hamdolsun bütün Müslüman ülkelerden kardeşlerimiz gelip ibadetlerini yapıyorlar. Ayda 7-8 Japon İslamiyet’i seçiyor ve bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Cuma hutbelerimiz 3 dilde. İngilizce, Japonca ve Türkçe olmak üzere 3 dilde veriyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)