Katliamdan kurtulanların arasında en küçüğü olan 11 yaşındaki Ali El Seyid, dehşet anlarını anlattı: “11 silahlı adam evimizi bastı, annemi, babamı ve 3 kadeşimi öldürdü. Kardeşlerimden birinin kanını yüzüme ve kıyafetlerime sürüp ölü taklidi yaptım”

Suriye’nin Hula kasabasında geçen hafta sonu yaşanan katliamda 49’u çocuk en az 108 kişi vahşice katledilmiş, görüntüler tüm dünyanın büyük tepkisini çekmişti. Rejim karşıtları katliamdan Beşar Esad yönetimini sorumlu tutarken, Şam ise kurbanların isyancılar tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Katliamın arkasında kimin olduğu henüz netleşmedi. Ancak katliamdan kurtulanların anlattıkları, kasabada ne kadar büyük bir dram yaşandığını gözler önüne seriyor.
Saçları kazılı adamlar
Son olarak katliamdan kurtulanların en genci olan 11 yaşındaki Ali El Seyid, yaşadıklarını Associated Press haber ajansına anlattı. Katliamda bütün ailesini kaybeden Seyid, ölü taklidi yaparak evlerini basan kişilerden kurtulduğunu söyledi. Seyid katliamı şöyle anlattı: “Saçları kazılı 11 silahlı adam geceyarısı eve girdi. Annem bağırmaya başladı. Babamı ve en büyük ağabeyimi dışarı çıkardılar. Annem ‘onlara ne yapacaksınız’ diye ağlamaya başladı. Biz kardeşlerimle birbirimize sokularak beklemeye başladık. Sivil giyimli bir adam annemi yatak odasına götürdü. Başına ve boynuna 5 el ateş etti. Sonra odadan çıktı. Önünü görmek için fener kullanıyordu. Kız kardeşim Raşa’yı gördü ve başına bir el ateş etti. Daha sonra kardeşlerim Nadir (6) ve Aden’i (8) de öldürdü. Bana da ateş etti ama ıskaladı. Çok korkmuştum, tüm vücudum titriyordu. Nadir başından ve sırtından vurulmuştu. Onun kanını kıyafetlerime sürdüm ve ölü taklidi yapmaya başladım. Beni öldü sanıp gittiler.”
Kaynak: VATAN