Katarlı Bein Grup, Süper Lig'in yayın haklarını 5 yıllığına kiralamasından sonra Türkiye'de büyük bir medya atılımı gerçekleştiriyor. Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk, NTV, NTV Spor, Star TV, Kral TV, Kral Pop, Euro Star ve NTV Avrupa kanallarını Katarlı Bein Gruba satacaklarını duyurdu.

Doğuş Grubunun patronu Ferit Şahenk'in, Star ve NTV’nin de aralarında olduğu radyo ve televizyon kanallarını satacağı belirtildi. Şahenk’in Katarlı beIN Grubu ile her konuda anlaşma sağladığı kaydedildi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star ve NTV Avrupa’yı Katarlı beIN grubuna satacak.

Medyaradar’ın haberine göre; Star Grubunun Patronu Ferit Şahenk, haftalardır süren görüşmeler sonunda beIN’le hemen hemen her konuda mutabakata vardı.

Katarlı beIN grubu, yapılan anlaşmaya göre Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star, NTV Avrupa’nın yeni sahibi olacak. Radyolar konusunda da prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV radyo da beIN’e geçecek. Ancak bu anlaşma Ferit Şahenk’in medyadan tamamen çıkması anlamına gelmiyor. Şahenk, yapılan satış sonrası Türkiye’deki tüm beIN hissesinden yüzde 20 pay sahibi olacak. Şahenk küçük ortak olarak yer aldığı beIN Türkiye’de yönetime ise karışmayacak. Ferit Şahenk, TV8’de de Acun Ilıcalı’nın yüzde 30 ortağı ve yönetime karışmıyor.

EN BÜYÜK EL DEĞİŞTİRME

Satışın tam bitmesi ve Rekabet Kurumunun onayıyla birlikte Star grubundaki şirketlerin tüm yönetimi de beIN tarafından yeniden organize edilecek.

Lig TV’nin adını beIN Sports olarak değiştiren beIN MEDIA elindeki spor yayınlarının bir kısmını şifresiz kanallarda yayınlamak için temaslarda bulunmuş ve NTV Spor’u satın almak istemişti. NTV Spor için başlayan görüşmeler daha sonra genişletildi ve medyadaki en büyük el değiştirme operasyonlarından birine dönüştü.

Şahenk’in medyada küçülme kararında ‘Kâr elde etmeyen işletmeleri elden çıkarma ya da hisselerini azaltma’ stratejisinin etkili olduğu belirtiliyor. Katarlılar ise şifreli platform dışında da var olmak istiyorlar. Anlaşmanın imzalanmasının ardından yaşanacak "medya evliliği" sonrası Katarlıların Star Grubunda da yeni bir yapılanmaya gideceği konuşuluyor.