İsrail’in son 16 gündür Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 647 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Hamas yetkilileri İsrail’in bugün havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer böylece ölü sayısının en az 647’ye ulaştığını belirtirken bunlardan en az 150’sinin çocuklar olduğunu kaydetti. Açıklamada ayrıca İsrail’in 2 haftayı aşkın süredir düzenlediği saldırılarda 135 binden fazla Gazzelinin evsiz kaldığı 69 okulun da saldırılar sonucu kullanılmaz hale geldiği ifade edildi.
Filistin Sağlık Bakanı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze’de ölü ve yaralılara ulaşmada zorluk yaşadıklarını belirterek İsrail birliklerinin enkaz bölgelerinde dahi sürekli saldırılarda bulunduğunu belirtti. Kudra saldırılarda 4 binden fazla Filistinlinin de yaralandığını ifade etti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) yetkilileri ise İsrail’in Gazze’de birçok okulu hedef aldığını ve İsrail’in okullara yönelik saldırılarını kınadıklarını belirtti.
İsrail hükümeti, 2 haftayı aşkındır süren saldırılarda 27’sinin asker olduğu en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada Hamas ile ateşkesin gündemlerinde olmadığını ve İsrail halkının güvenliğini sağlayana kadar Hamas’ı vurmaya devam edeceklerini belirtmişti.
(İHA)