Paylaşılamayan toprak Keşmir’de Hindistan ve Pakistan’ın sınır muhafızları arasında çıkan çatışmada 2 Hindu sivil hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.
Keşmir’de Hindistan ve Pakistan sınır muhafızları arasında yaşanan silahlı çatışma çıktı. Çatışmada, 2 Hindistanlı sivilin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hindistanlı yetkili Simrandeep Singh, Pakistanlı sınır muhafızlarının dün gece Pakistan tarafından önce ateş açtıklarını, ardından da havan topu kullanarak saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hindistan sınır muhafızlarının ateşe karşılık verdiğini kaydeden Singh, çatışma sırasında yaralanan Hindistanlı köylülerin çevre hastanelere kaldırıldığını aktardı.
Pakistan tarafından ise çatışma ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
İki ülke arasındaki tansiyon ulusal güvenlik danışmanları seviyesinde gerçekleştirilmesi planlanan görüşmelerin büyük ölçüde Keşmir nedeniyle yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden iptal edilmesiyle yükselmişti. 2003 yılından itibaren bölgede ateşkes devam etmesine rağmen sınırda çok sayıda çatışma yaşanıyor. Hindistan, Pakistan’ı bölgenin Hindistan kontrolünden çıkıp Pakistan’a katılması amacıyla isyancıları silahlandırmak ve askeri eğitime tabi tutmakla suçluyor. Keşmir topraklarında şimdiye kadar yaşanan çatışmalarda 68 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.
(İHA)