Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Azerbaycan’ın kıyamete kadar hür ve müstakil olacağını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan’daki bugünkü temaslarının son durağı olan Azerbaycan Başbakanlığına gelerek Azeri mevkidaşı Artur Rasizade ile görüştü. Heyetler arası gerçekleşen ve samimi bir ortamda geçen görüşmede konuşan Ahmet Davutoğlu, “Her şeyden önce misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz ama biz kendimizi burada misafir olarak görmüyoruz. Devir teslim töreninde de siz teşrif ettiniz çok teşekkür ediyorum. Hemen sonrasında Cumhurbaşkanı sizi ziyaret etti, şimdi de ben ziyaret ediyorum. İnşallah bu kıyamete kadar böyle sürecek. Çünkü Azerbaycan ve Türkiye kıyamete kadar hür ve müstakil olacak ve hep karşılıklı gidip gelecekler” dedi.
Heyetler arası görüşmeye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun da katıldı.
(İHA)