Fetullahçı Terör Örgütü’nün KKTC örgütlenmesine yönelik yapılanan operasyonda tutuklanan Selçuk Genç teminata bağlanarak serbest bırakılırken Osman Adsız’ın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, örgüt ablası olmakla suçlanan eşi Emel Adsız gözaltına alındı.

KKTC’de 30 ayrı örgüt evinin abisi ve hocası olduğu tespit edilen ve poliste tutuklu bulunan Osman Adsız’ın eşi Emel Adsız gözaltına alındı.

Polis FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarılan Osman Adsız’ın KKTC’deki 30’dan fazla örgüt evinin sorumlusu olduğunu tespit etti.

Polisin FETÖ’nün KKTC yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği Lefkoşa ya bağlı Demirhan bölgesindeki operasyonda gözaltına aldığı Selçuk Genç aleyhindeki soruşturmayı tamamladı. Zanlı, şifrelerini polise itiraf etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak isimlendirilen oluşuma yönelik KKTC’de başlatılan operasyonlarda ilk tutuklamalar geçtiğimiz günlerde KKTC’de gerçekleşmişti.

FETÖ’ye üye oldukları tespit edilen ve tutuklanan Osman Adsız ve Selçuk Genç aleyhinde alınan 2 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Mahkeme Selçuk Genç’in Türkiye ve KKTC vatandaşı olduğunu belirterek davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışına yasak koyarak, KKTC vatandaşı 2 kefilin 100’er bin TL, ayrıca 50 bin TL şahsi kefalet imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Genç “FETÖ’ya üye olmak” ve “Yayın yapmaktan” yargılanacak

KKTC Lefkoşa Polis Müdürlüğü görevli Müfettiş İsa Sevindik dava ile verdiği bilgide, 1 Haziran tarihinde alınan bilgide zanlı Osman Adsız’ın Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde kurulu hükümeti bozmaya yönelik FETÖ’ye üye olduğunu tespit ettiklerini anımsattı.

Adsız’ın bilgisayarında FETÖ elebaşı Fettulah Gülen’le sohbetler, yine FETÖ’ye ilişkin kitaplar, yayınlar, kendi aralarında “Abiler “diye hitap edilenlerle sohbetler tespit ettiklerini kaydetti.

KKTC polisi 20 Haziran’da zanlı Osman Adsız’ı tutukladıklarını ve yapılan ilk sorgulamada Adsız’ın 30 ayrı örgüt evinin sorumlusu olduğunu ve bu evlerde birçok sohbet toplantı gerçekleştirdiğini, evler ayarlayıp yurt dışından gelen öğrencileri yerleştirdiğini tespit etti.

KKTC polisi basında haberin yazılması ile birlikte otuzun üzerinde örgüt evlerinin hızlı bir şekilde boşaltıldığını ve evlere yabancı uyruklu kişilerin yerleştirildiğini ve zanlı Osman Adsız’ın örgüt içinde yönetici olduğunu, hakkında tutuklama kararı çıkan ve sürekli adres değiştirdiği için tespit edilemeyen Emel Adsız’ın ise Osman Adsız’ın eşi olduğu ve Emel Adsız’ın örgütte ablalık yaptığını tespit ettiklerini belirtildi.

Adsız şifrelerini söylemiyor

Polis, zanlı Osman Adsız’ın kullanımındaki iPhone marka cep telefonunun ise kayıp olduğunu ve zanlının 1 Haziran tarihinde el konulan bazı elektronik cihazların şifrelerini polise açıklamayı reddettiği ve bilgisayar üzerinden İPhone marka bir cep telefonuna şifreli mesajlaşmayı sağlayan ve bu mesajlaşmaların başkaları tarafından okunmasını engelleyen By lock program izlerini buldu.