Hafta başında 76 kişinin hayatını kaybettiği feci uçak kazası sonrası, 100 bini aşkın kişi Kolombiya’daki Nacional Stadı’na akın etti. Bu arada resmi makamlar uçağın düşüş nedenini teyit etti. İşte Kolombiya'da bir futbol takımının yok olmasına neden olan uçak kazasının ayrıntıları
Kazada yitirilen canlar için 76 güvercin uçurulurken Chapecoense'nin finaldeki rakibi Atletico Nacional taraftarları ellerindeki mumlarla Brezilya ekibi lehine tezahürat yaptı. Öte yandan bugün Chapecoense'nin stadında devlet başkanı Michel Temer'in de katılacağı bir cenaze töreni düzenlenecek.

"YAKITIN BİTTİĞİ" KESİNLEŞTİ

Chapecoense kafilesini taşıyan uçağın, yakıtı bittiği için düştüğü belirtildi. Kara kutu kayıtlarına ulaşan Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, pilot, uçak düşmeden hemen önce hava trafik kontrolüne yakıtın bittiği bilgisini verdi.

PATLAMA OLMAMASININ NEDENİ DE BU

Uçak düştükten sonra herhangi bir patlama olmaması da bu bilgiyi doğrular nitelikteydi. Kolombiyalı yetkililer de, kaza alanında her hangi bir yakıt izine rastlanmadığını açıkladı. Pilot, elektrik arızası olduğu bilgisini de vermişti.