Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Ortadoğu'daki son gelişmeler ve iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Görüşmenin ardından Barak ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Maiziere, İran'a karşı askeri bir girişimin gerek bölge gerekseİsrail için hesaplanamaz riskler taşıdığını söyledi.
İran'ın nükleer silahlanma faaliyetlerine devam etmesi durumundaİsrail'in askeri bir müdahale için hazırlanacağını belirten Barak ise,İran'ın askeri bir nükleer güce dönüştüğünü, bunun tüm dünyayı tehdit ettiğini savundu. Barak, İran'ın daha şeffaf olması gerektiğini söyledi.

TRİTTİN'DEN DEĞERLENDİRME

Öte yandan, Alman Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Jürgen Trittin, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın ziyaretini değerlendirdi. İsrail'in İran'a karşı olası bir saldırısı hakkında görüş bildiren Trittin, "Böyle bir saldırı, İsrail'e karşı sonuçlarının yanı sıra bölge için felaket olur. Alman hükümeti, İsrail'in İran'a yönelik askeri bir saldırı konusunda açıkça uyarıda bulundu. Ve bu uyarı göz ardı edilmemelidir. İran'ın nükleer programı araştırılmaktadır ve henüz askeri alanda kullanımı noktasında henüz kesin bir karar yoktur. Bu bağlamda zaman içinde herhangi bir saldırı ancak ve ancak kendi kendini tamamlayan bir kehanet olur. İran'ı nükleer silahlanmadan kaçınması noktasında hâlâ ikna etmenin yolu var" dedi.