Macaristan’ın en büyük camisi olan Budapeşte Camisi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua edildi.
Başkent Budapeşte’nin 11. Bölgesinde bulunan ve 2011 yılından beri hizmet veren 3 katlı caminin sorumlusu Sultan Sulok açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın tartışmasız İslam dünyasının lideri olduğunu ve İsrail’in yaptığı zulme karşı çıkabilen ve her an İsrail’in katil olduğunu dile getiren Erdoğan için dua ettiklerini açıkladı.
Katar devletinden aldıkları büyük maddi destek ile 2010 yılında aldıkları binayı 2011 yılında camiye çevirdiklerini belirten Sulok yaklaşık 200 Macar vatandaşının da bu sayede İslamiyet’i seçtiğini dile getirdi. Kendisinin de 20 yıl önce Müslümanlığı seçtiğini ve çok iyi Arapça öğrenerek İslam dinini Macaristan’da yaymaya başlattığını ifade eden Sulok, her cuma namazında 500’ün üstünde Müslümanın, bayram namazlarında ise 2 bin Müslümanın mescitlerinde namaz kıldığını söyledi.
İsrail devletinin Gazze’de çoluk çocuk demeden insanlık dışı bir katliam yaptığını, bu katliama Amerika’nın ve AB’nin sessiz kaldığını ve Başbakan Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’nin İsrail’i kınamasının kendilerini bir nebze olsun mutlu ettiğini ifade eden Sulok, Başbakan Erdoğan’ın Türk ve İslam dünyasının başında kalması için kendisinin ve cemaatinin her gün dua ettiğini açıkladı. Sulok, ‘‘Temennimiz, Sayın Erdoğan’ın bu seçimlerden de galip gelerek Cumhurbaşkanı olması. Şunu açık olarak söyleyeyim ki, Erdoğan olmazsa sadece Türk insanı değil, dünya Müslümanları da zor durumda kalır. Erdoğan adalet timsalidir. İsrail katillerine gözlerinin içine bakarak cinayet işlediklerini söyleyen başka hiçbir devlet adamı olmadı. Allah Erdoğan’a sağlık ve uzun ömürler versin. Dualarımız hep Erdoğan’la olacak’’ ifadesinde bulundu.
Macaristan’ın en büyük mescidini yöneten vakfın başdanışmanı ve şimdiye dek 16 bilimsel kitap yazmış olan Mısırlı Prof. Dr. Enver Mustafa ise, yaklaşık 40 yıldan bu yana Macaristan’da yaşadığını, Arap dünyasının halklarının Başbakan Erdoğan’ı çok sevdiğini ve güvendiğini söyledi. Budapeşte’deki mescitlerinde Ramazan ayı boyunca yaptıkları iftar ve sahurların kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Mustafa, ‘‘Ancak Gazze’de yaşanan canilikler nedeniyle çok acı çekiyoruz. Filistinliler, Gazzeliler için her gün dua ederken, bu dualarda Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan’ı da unutmuyoruz. Macaristan’daki Müslümanlar Erdoğan’ın İsrail’e karşı sesini yükseltmesi, Gazze halkı yanındaki demeçleri bizleri güçlendiriyor ve sevindiriyor. Dünya Gazze’deki katliama gözlerini kapamışken, Türk devletinin ‘‘Yeter haykırışları’’ Birleşmiş Milletler tarafından duyulacağını ümit ediyoruz’’ diye konuştu.
Macaristan’da hizmet veren Türk İslam ve Kültür Derneği Başkanı Fadıl Başar, Macaristan’ın en büyük mescidinde iftara davet edildiklerini, Müslüman Macar kardeşlerle iftarlarını açtıklarını, bu mescitte ilginç bir olayla karşılaştıklarını, bazı yerlerde Sayın Başbakan’a beddua edilirken, burada Macar kardeşlerin Başbakan için dua edilmesine şahit olduklarını söyledi. Başar, ‘‘Bu mübarek Ramazan ayının son günlerinde iftar açtığımız bu mescitte, Etiyopya’dan, Malezya’dan, Afganistan’dan, Mısır’dan hatta ve hatta yakındaki Avusturya’dan bile Müslüman kardeşlerimize rastladık. Onlar da bu dualara hep birlikte amin dediler’’ diye sözlerini tamamladı.
(İHA)