Budapeşte’de Macar vatandaşlar, Türk Büyükelçiliği önünde mum yakarak İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde mum yakan Macar vatandaşları, İstanbul’da yaşanan terörü lanetlediklerini, terörün dini, ırkı ve milliyeti olmadığını, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek üzüntülerini dile getirdiler.
İHA muhabirine konuşan Zsuzsanna Zsohar, dün gece İstanbul’da yaşanan terör olayının kendisini şok ettiğini, Macar hanım arkadaşlarıyla birlikte terör kurbanlarının üzüntülerini paylaşmak ve dayanışmalarını göstermek için Budapeşte’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde mum yakarak terörü kınadıklarını söyledi. Zsohar, inşallah bu yaşanan terör olayının son olacağını kaydetti.
Büyükelçilik önünde mum yakan başka bir Macar vatandaşı ise, İstanbul’daki terör saldırısında 42 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 100 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, fakat diğer insanları hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmesinin doğru olmadığını, tüm dünyanın artık teröre dur demesinin gerektiğini belirtti.
Terörü kınayan Eva adlı kadın ise, terör nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, Türk halkının üzüntüsünü derinden hissettiklerini kaydetti.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu ise, ‘‘Acımız çok büyük. Acımızı az da olsa Macar sivil aktivistlerin, Macar arkadaşların Büyükelçilik önünde mum yakarak dün İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını anma niyetiyle burada olmaları, Türkiye’nin yanında olmalarını belirtmelerinin çok özle bir duygu. Kendilerine Türkiye’mizin ve UETD adına ve Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları adına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
(İHA)