Meksikalı güvenlik görevlileri, ülkenin Pasifikkıyısında yer alan kentlerinden Acapulco'nun Infiernillo bölgesinde 5 ceset buldu. Bölgedekiuyuşturucu mafyaları arasındaki bir hesaplaşma sırasında öldürüldükleri tahmin edilen kişilerden ikisinin erkek, üçünün kadın olduğu bildirildi.

6 YILDA 50 BİN CİNAYET

Cesetlerdeki izlerden işkence gördükleri de anlaşılan kurbanların vurularak öldürüldüğü kaydedildi. Aynı zamanda yüksek bir turizm potansiyeline de sahip olan Acapulco kenti, sık sık uyuşturucu kartellerinin çatışmalarına sahne oluyor.

Kentte geçen hafta terk edilmiş araçlar içinde çok sayıda ceset bulunmuştu.

Yetkililerin açıklamalarına göre, 2011 boyunca uyuşturucuyla bağlantılı çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini aştı. 2006'da Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un uyuşturucuya resmi savaş açmasından sonra ölen insan sayısı ise 50 bini geçti. Hükümetin uyuşturucu kartellerine topyekûn savaş açmasının ardından suç organizasyonlarının faaliyetlerinin de arttığına dikkat çekilirken, özellikle turistik merkezlerin giderek daha fazla suç işlenen kentler haline dönüşmesi endişe yaratıyor.